Tips

Leestips

Romans, spannend en informatief

 • Leestips romans

  Romans zijn er in alle soort en maten. Lastig kiezen! We maken een selectie aan de hand van een aantal onderwerpen.

  Klik hier voor leestips

 • Leestips spannend

  Op zoek naar een spannend boek? Wij tippen per categorie.

  Klik hier voor leestips

 • Leestips informatief

  Hier vind je boeken met allerlei informatie over populaire onderwerpen.

  Klik hier voor leestips

 • E-books leen ze bij de Bibliotheek!

  Wist je dat je bij de Bibliotheek kunt kiezen uit meer dan 10.000 e-books? En dat daar iedere maand nieuwe boeken bij komen? Bekijk onze grote collectie literaire romans, thrillers, waargebeurde verhalen, kinderboeken of poëzie. Grote kans dat jouw favoriete boek er tussen zit. Voor tablet en smartphone, maar ook voor de e-reader en pc.

  Naar de E-books van de Bibliotheek

 • DWDD Boek van de maand

  Een vast item in het programma De Wereld Draait Door (DWDD) is het Boek van de Maand. Elke maand wordt door een panel van vier boekhandelaren uit nieuw uitgekomen boeken een Boek van de Maand gekozen. Een boek dat je niet mag missen en moet lezen.

 • CPNB Boeken top 60

  De best verkochte boeken van dit moment. Elke week wordt de zogenaamde Bestseller 60 bijgewerkt, zo blijf je dus goed op de hoogte van actuele populaire boeken.

 • Verras jezelf met een boekentip!

  Met de service 'WelkBoek' kun je op een leuke en bijzondere manier een boek uitkiezen dat precies past bij waar jij (op dat moment) zin in hebt. Probeer het snel!

Nieuwe aanwinsten spannend

Keuze personeel

Onze medewerkers lezen veel. Voor sommigen is het dagelijkse kost! Zij delen graag hun favorieten met jou. Iedere maand kiezen medewerkers weer nieuwe pareltjes uit. Die vind je in de Bibliotheek, maar ook hieronder. Ga naar Keuze Personeel

E-book van de maand

E-book van de maand - Vergeet mij niet

Poppy is wederom de hoofdpersoon in dit boek. We maakten al kennis met haar in Haar naam is Poppy Day. Na de turbulente gebeurtenissen met haar gegijzelde man is de rust weergekeerd. Poppy is nu 32, gelukkig getrouwd en fulltime moeder van haar 2 kinderen. Ze zijn verhuisd naar het platteland en genieten van het plattelandsleven en elkaar. Poppy zorgt voor iedereen en vergeet zichzelf daarbij wel eens. Ze merkt niet dat er iets in haar lichaam verandert en ontdekt pas laat het knobbeltje in haar borst. Maar Poppy is er van overtuigd dat ze kan genezen en vecht vastbesloten om deze ziekte te overwinnen. Ze heeft tenslotte wel voor hetere vuren gestaan.

 

Nieuwe boeken informatief

Kijken en Luisteren

 • Tijdschriften

  Wij hebben abonnementen op veel verschillende tijdschriften. Van vrije tijds- en familiebladen tot vaktijdschriften en leerzame tijdschriften voor jongeren. De meeste recente exemplaren lees je in de Bibliotheek; oudere uitgaven zijn ook te leen (niet te reserveren). De tijdschriften liggen verspreid door het gebouw van Bibliotheek Vlissingen.

  Bekijk onze tijdschriften

 • Dvd's

  We hebben honderden dvd's in huis: speelfilms, verfilmde boeken, tekenfilms en jeugdfilms, tv-series, muziek en documentaires. Je leent dvd's drie weken gratis.

  Dvd's reserveren

 • Gesproken boeken

  Om te lezen, heb je geen letters nodig. Een goed verhaal zit immers tussen je oren, speelt zich af in je eigen fantasie. Daarom heeft de Bibliotheek iets nieuws: gesproken boeken. Op www.bibliotheek.nl/passendlezen vind je 45.000 gesproken in uiteenlopende genres. Van klassiekers tot actuele titels. Exclusief voor mensen met een leesbeperking.

  Passend Lezen

 • Muziekweb

  Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kan je ook muziek lenen uit de grootste muziekcollectie van Europa. De collectie van Muziekweb bevat ruim 500.000 cd’s, 300.000 lp’s en 30.000 muziekdvd’s.

  Ga naar Muziekweb

 • Luisterboeken

  Een luisterboek is een ideale manier om te ontspannen en te genieten van een mooi verhaal. Met een boek onderweg, in de auto, trein, vliegtuig, op de fiets, tijdens een wandeling of tijdens het sporten. Er zijn kinderboeken op cd, maar ook romans en informatieve boeken. Luisterboeken zijn ook handig voor dyslectische lezers. Zij kunnen het boek lezen terwijl ze naar de cd luisteren. Of eerst luisteren en daarna lezen. Wij hebben een selectie luisterboeken beschikbaar. Je leent luisterboeken drie weken gratis.

  Luisterboeken reserveren