Speel-o-theek

In Bibliotheek Oost-Souburg is Speel-o-theek 't Speelhuis gevestigd waar speel- en spelmaterialen te leen zijn.

Breed assortiment

Hier kun je tegen een geringe vergoeding een keuze te maken uit een groot assortiment spellen voor kinderen van 0 t/m 10 jaar. Wie lid is van de bibliotheek kan lenen bij ’t Speelhuis. Al het speelgoed wordt beschreven op presentatiekaarten, hieruit maak je een keuze. Het speelgoed wordt bij de balie van de Bibliotheek Souburg afgehaald.

De collectie van de Speel-o-theek is erg divers. Van bordspellen tot verkleedkleren en van lego tot grote hijskranen. Elke maand wordt er nieuw speelgoed aangeschaft.

De Speel-o-theek is ideaal om een spel uit te proberen voor de aanschaf, als er een logeetje komt of voor wie een verjaardagsfeestje viert.

Leengeld

Per dag wordt er een vergoeding gevraagd van € 0,20. Een lidmaatschap van Bibliotheek Vlissingen is een vereiste om te lenen bij de Speel-o-theek. Een lidmaatschap voor de jeugd tot 18 jaar is gratis.

In januari 2012 is er een pilot gestart met een speel-o-theek op de speelzaal in de brede school het Kroonjuweel. Deze speel-o-theek is een samenwerkingsproject tussen K.O.W., Speel-o-theek ’t Speelhuis en Bibliotheek Vlissingen.

Hier kunnen ouders gebruik van maken die een peuter op het Kroonjuweel hebben zitten.