BoekStart

Samen een boekje lezen; plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, dat versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

Gratis BoekStartkoffertje

Ouders van pasgeboren kindjes in Vlissingen ontvangen van de gemeente een speciaal geboortepakket. Hier zit ook een brief over Boekstart in en een waardebon. Met die bon kun je het BoekStartkoffertje gratis ophalen in de Bibliotheek. In het koffertje zitten twee boekjes en een cd met liedjes.

Heb jij een baby en een waardebon ontvangen van de gemeente Vlissingen? Kom dan naar de Bibliotheek met de waardebon. Onze bibliotheekmedewerkers staan klaar om je tips te geven over voorlezen en geschikte babyboekjes aan te wijzen. Zij overhandigen je direct het Boekstartkoffertje en schrijven je baby graag gratis in als lid van de Bibliotheek. Ouders krijgen een speciaal kennismakingsabonnement van de Bibliotheek.

Geen waardebon ontvangen? Download dan hier de waardebon Boekstart en lever deze in bij de Bibliotheek.

Boekstarthoek

In Bibliotheek Vlissingen en Bibliotheek Oost Souburg is een BoekStarthoek ingericht met speciale boekjes voor baby’s, dreumesen en peuters. Je kan deze boekjes gratis lenen, want kinderen betalen geen lidmaatschap.

De boekjes zijn van stof en plastic en er kan dus gewoon mee gespeeld worden. Beide vestigingen zijn hiermee ‘babyproof’. De babyboekjes worden na uitleen door ons gereinigd, wel zo fris!

Voorlezen aan baby's, kan dat?

Begrijpen baby's al verhaaltjes? En kunnen ze al naar de plaatjes kijken? Het antwoord op al deze vragen is: ja! Baby's kunnen vaak meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert de baby naar je stem. Het gezicht van vader of moeder krijgt alle aandacht. Al in het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

De website www.boekstart.nl is speciaal bedoeld voor ouders van kinderen van 0-4 jaar en geeft naast uitleg over BoekStart veel leestips en boekentips. Op de site staan ook kortingsbonnen om boekjes aan te schaffen bij de (kinder)boekhandel.

Boekstart in de Kinderopvang

BoekStart stimuleert ook het voorlezen aan baby’s en peuters in de kinderopvang en peuterspeelzalen. Kinderen vinden het leuk om met z’n allen voorgelezen te worden. Een rustig momentje op een drukke dag.

Bibliotheek Vlissingen en Kinderopvang Walcheren hebben een samenwerkingscontract ondertekend. Samen zorgen zij ervoor dat er in de kinderopvang- en peuterspeelzaalgroepen meer en beter (interactief) wordt voorlezen en dat er een gevarieerde collectie baby- en peuterboeken aanwezig is.