Gastlenen

gastlenen

Wil je af en toe in een andere Bibliotheek materialen lenen? Bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, studeert of sport? Dan is er nu gastlenen: lenen in een andere provincie, gewoon met je eigen abonnement!

Uitbreiding
Lenen met één abonnement kan al bij alle bibliotheken in Zeeland. Je kunt ook materialen terugbrengen bij elke Bibliotheek in onze provincie. Dat blijft zo. Gastlenen is aanvullend, voor als je in een andere provincie wil lenen.

Geschikt abonnement
Om te lenen bij een andere provincie moet je abonnement geschikt zijn voor gastlenen. De bibliotheken in Zeeland zijn geschikt voor gastlenen (met uitzondering van leden een groepspas, zoals een school- of instellingspas).

Gastlenen aanvragen
Neem bij je eerste bezoek aan de gastbibliotheek je Bibliotheekpas en een geldig legitimatiebewijs mee. De baliemedewerker controleert je pas en identiteit, en maakt een Bibliotheekpas van de gastbibliotheek voor je aan. Hiermee kun je meteen materialen lenen in de gastbibliotheek. Bij je volgende bezoek aan de gastbibliotheek heb je alleen nog je Bibliotheekpas van de gastbibliotheek nodig. Je kunt in de gastbibliotheek ook reserveren en verlengen. En wil je ook bij andere bibliotheken gastlenen? Dat kan! Vraag gastlenen bij het eerste bezoek aan elke gastbibliotheek apart aan.

Aantal materialen
Met je Bibliotheekpas mag je in je eigen Bibliotheek een vastgesteld aantal materialen lenen, afhankelijk van welk abonnement je hebt. De materialen die je leent in de gastbibliotheek komen hier boven op. Hoeveel materialen dit zijn, hangt af van de gastbibliotheek die je kiest.

Gastlenen verlengen en opzeggen
Gastlenen wordt automatisch verlengd zolang je lid bent van Bibliotheek Vlissingen en een abonnement hebt waarmee gastlenen mogelijk is. Je kunt gastlenen zelf opzeggen. Zorg dan dat alle geleende materialen van de gastbibliotheek zijn ingeleverd. Ook mogen er geen boetes openstaan.

Vragen?
Kijk in het overzicht van veel gestelde vragen.

Op vakantie en lenen in Zeeland?
Ben je lid van een Bibliotheek buiten Zeeland maar wil je graag gastlenen bij een Bibliotheek in Zeeland? Vraag dan allereerst na bij je thuisbibliotheek of je abonnement geschikt is. Als dat het geval is, ga je met je Bibliotheekpas en een geldig identiteitsbewijs naar de balie van een Bibliotheek in Zeeland. Met een gastleenabonnement van een Zeeuwse Bibliotheek leen je met de voorwaarden van een Basiskaart