Bibliotheek ondersteunt het bevorderen van digitale vaardigheden

Internet neemt een prominente plek in, zowel thuis als op het werk. Meer dan 90% van de Nederlanders heeft immers toegang tot het internet. Maar dat betekent niet automatisch dat iedereen ook zonder problemen zijn weg vindt op het internet!

De digitale ontwikkelingen zijn misschien voor jou vanzelfsprekend, maar dat geldt niet voor iedereen. Veel laaggeletterde-, laagopgeleide-, anderstalige – en/ of oudere Vlissingers hebben moeite het gebruik van internet.

De Bibliotheek biedt deze doelgroepen mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen op digitaal vlak. Hieronder een overzicht van ons aanbod op het gebied van digitale vaardigheden.

DigiDesk: voor al je digitale vragen

Vragen over nieuwe media, zoals smartphone, tablet, e-reader, laptop of sociale media? Kom naar DigiDesk: een gratis inloopspreekuur in de Bibliotheek.

Computercursus: Digisterker

Via de computercursus Digisterker: werken met de elektronische overheid leer je werken met de online overheid in vier bijeenkomsten.

Ervaringen van een Digisterker-cursist

Vragen over je tablet?

Heb je een iPad of een ander tablet, en wil je graag wat tips en trucs opdoen? Iedere laatste donderdag van de maand kun je hier terecht met je al vragen over tablets.

Basiscursus internet

De gratis cursus Klik en Tik helpt je beter gebruik te maken van de basismogelijkheden van de computer.

Basiscursus Windows 10

Ontdek Windows 10 in 8 lessen tijdens deze cursus in de Bibliotheek die start op 1 maart 2017. In een rustig tempo leren deelnemers de basisvaardigheden van Windows 10.

Flyer Digitaal aanbod

Flyer

In deze flyer vind je een compact overzicht van onze cursussen en activiteiten op het gebied van digitale vaardigheden.

Krantenartikel 'Bibliotheek helpt digibeten'

De Vlissingse Bode publiceerde een artikel over onze dienstverlening op het gebied van digitale vaardigheden.

Samenwerking met Seniorweb

Website Seniorweb

Bibliotheek Vlissingen is een leercentrum van SeniorWeb. SeniorWeb stimuleert het gebruik van de computer voor vijftigplussers.