Nieuwsoverzicht Taalhuis Walcheren

• Taalvrijwilliger worden?

7 juni 2017

Van de volwassen Nederlanders heeft 1 op de 9 moeite met lezen en schrijven. Dit zijn zowel mensen van allochtone als autochtone komaf. Deze taalachterstand zorgt voor sociale uitsluiting en minder kansen op de arbeidsmarkt.

Bekijk details van Taalvrijwilliger worden?

• Taalhuis Walcheren op pad met de Bibliobus in de gemeente Veere

9 mei 2017

Van 17 tot en met 24 mei brengt Taalhuis Walcheren met de Bibliobus een bezoek aan een aantal kernen in de gemeente Veere. Een medewerker van het Taalhuis zal in de Bibliobus informatie geven aan inwoners die zelf of in hun omgeving te maken hebben met laaggeletterdheid, taalvrijwilliger zijn of dit willen worden.

Bekijk details van Taalhuis Walcheren op pad met de Bibliobus in de gemeente Veere

• Zing Mee Met Me Middelburg

29 maart 2017

Op zaterdag 15 april vindt op het Plein in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland aan de Kousteensedijk 7 de eerste editie plaats van Zing Mee Met Me Middelburg.

Bekijk details van Zing Mee Met Me Middelburg

• Gert-Jan Segers (CU) enthousiast over Taalhuis Walcheren

7 maart 2017

Voordat Gert-Jan Segers (lijsttrekker van de ChristenUnie) op 6 maart 2017 in gesprek ging met Omroep Zeeland en de PZC in het kader van de komende Tweede Kamerverkiezingen, bracht hij een bezoek aan het Taalhuis Walcheren in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Bekijk details van Gert-Jan Segers (CU) enthousiast over Taalhuis Walcheren

• Eerste Taalcafé in ZB: “Wat een enthousiasme!”

22 februari 2017

Vrijdag 17 februari 2017 werd het eerste Taalcafé in ZB gehouden. In het Taalcafé ontmoeten mensen die de Nederlandse taal willen leren elkaar in een ontspannen omgeving en oefenen het Nederlands met elkaar.

Bekijk details van Eerste Taalcafé in ZB: “Wat een enthousiasme!”

• Start Taalcafés op Walcheren

27 januari 2017

Taalhuis Walcheren organiseert vanaf februari 2017 elke maand Taalcafés op drie locaties. Tijdens het Taalcafé werken bezoekers op een leuke, informele manier aan taal.

Bekijk details van Start Taalcafés op Walcheren

• Feestelijke opening Taalhuis Walcheren

2 juni 2016

Op donderdag 9 juni 2016 om 14.15 uur openen de wethouders René Molenaar, Josephine Elliott en Chris Dekker het Taalhuis Walcheren.

Bekijk details van Feestelijke opening Taalhuis Walcheren

• Het Walchers Taalhuis in oprichting

9 april 2016

De Bibliotheek van Middelburg en Vlissingen zijn voornemens om samen met Scalda een Walchers Taalhuis in te richten. Op 4 maart waren in Middelburg alle organisaties uitgenodigd die een directe relatie met het Taalhuis hebben.

Bekijk details van Het Walchers Taalhuis in oprichting