Toekomst Bibliotheek Vlissingen verzekerd

Gepubliceerd op: 9 juni 2017 11:11

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland gaat vanaf 1 juli de bibliotheekvoorziening in Vlissingen exploiteren. Dit heeft het college besloten. Er wordt een dienstverleningsovereenkomst afgesloten met ZB waarin belangrijke uitgangspunten zijn geformuleerd zoals personeel, huisvesting, educatie op scholen en de collectie.

Locatie

De nieuwe locatie van de Bibliotheek wordt CineCity en ZB gaat een samenwerking aan met de bioscoop. Hierdoor kunnen ruimere openingstijden worden gehanteerd. Op een andere locatie in Oost-Souburg realiseert ZB een uitleenpunt.

Personeel

Ongeveer de helft van de medewerkers van Bibliotheek Vlissingen treedt in dienst bij ZB. Voor de medewerkers die niet overgaan naar de ZB wordt binnen of buiten de gemeente een andere functie gezocht.

Educatie

ZB blijft op scholen in Vlissingen zorgdragen voor een actuele boekencollectie. De educatieve dienstverlening wordt samen met de scholen/kinderopvang vormgegeven. Het Taalhuis behoudt een plek in de nieuwe vestiging en ZB blijft de activiteiten op het gebied van onderwijsachterstandenbeleid en mediawijsheid faciliteren.

Verhuizing

Tijdens de verhuizing vanaf maandag 17 juli tot de opening in CineCity begin september zijn zowel de Bibliotheek aan de Spuistraat en Kanaalstraat gesloten.

Alle bibliotheekgebruikers en betrokken organisaties worden geinformeerd over verdere ontwikkelingen.