Bibliotheek Vlissingen gesloten per 17 juli

Gepubliceerd op: 3 juli 2017 11:38

De Bibliotheken in Vlissingen en Souburg sluiten vanaf maandag 17 juli 2017. Op vrijdag 8 september opent de nieuwe vestiging in CineCity.

Tot wanneer kun je lenen?

Op zaterdag 15 juli 2017 kun je voor het laatst lenen in de Bibliotheek aan de Spuistraat. Op vrijdag 14 juli kan dat in de vestiging aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg. Daarna sluiten we om ons voor te bereiden op de verhuizing naar CineCity.

Langer lenen

Om ook in de zomerperiode voldoende leesvoer te hebben, kunnen leden met een Basispas tot de sluiting een onbeperkt aantal boeken bij ons lenen. Alle Vlissingse leden kunnen ook langer lenen. Boeken worden uitgeleend tot eind september. Je riskeert dus geen boete; tijdens de sluitingsperiode hoeven er geen boeken teruggebracht te worden.
Je kunt boeken en/of andere materialen de hele zomer wel inleveren via de inleverbus van Bibliotheek Vlissingen aan de Spuistraat.

Lenen

Uiteraard kun je met je Bibliotheekpas zoals altijd, ook lenen in een andere Bibliotheek in Zeeland. De Bibliotheek in Middelburg is de hele zomerperiode geopend. Bekijk hier de openingstijden van ZB.
Of leen uit de landelijke digitale collectie van ruim 12.000 e-books. Bovendien is de VakantieBieb-app deze zomer weer geopend voor volwassenen en jongeren met ruim 60 gratis e-books.

Afhaalpunten gesloten

De 6 afhaalpunten in Vlissingen zijn niet meer geopend vanaf vrijdag 14 juli. Je kunt vanaf die datum daar dan ook geen boeken meer inleveren of ophalen. Per 1 juli kun je geen boeken meer laten bezorgen bij een afhaalpunt.

Taalhuis en internetcafé

Van 17 t/m 31 juli blijft Taalhuis Vlissingen open op maan- en woensdagen van 14.00-16.00 uur. De locatie is ‘De Leestafel’ aan de Oude Markt. Deze ruimte is bereikbaar via Boekhandel ’t Spui. Voor overige data en informatie, zie www.taalhuiswalcheren.nl.

Opening nieuwe Bibliotheek

Op vrijdag 8 september opent de nieuwe vestiging in CineCity, aan de Spuikomweg. In Souburg is vanaf 8 september een uitleenpunt geopend, 2 middagen per week met vrijwilligers tot er een alternatieve locatie in Souburg is gevonden.