Feestelijke opening Taalhuis Walcheren

Gepubliceerd op: 2 juni 2016 08:14

Op donderdag 9 juni 2016 om 14.15 uur openen de wethouders René Molenaar, Josephine Elliott en Chris Dekker het Taalhuis Walcheren.

De opening vindt plaats in het gebouw van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB) in Middelburg. Het Taalhuis Walcheren krijgt een plek in Bibliotheek Vlissingen en in de ZB. Op termijn komt er ook een mobiele vestiging.

Tijdens de opening zijn de Taalambassadeurs Zeeland aanwezig. De wethouders en vertegenwoordigers van de betrokken organisaties onderstrepen het belang van de samenwerking door het tekenen van de Intentieverklaring Taalhuis Walcheren.

Over het Taalhuis
Het Taalhuis is voor alle inwoners van Walcheren die moeite hebben met lezen, spreken of schrijven in het Nederlands. Voor zowel mensen die Nederlands als moedertaal hebben als inwoners waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Ook voor het ontwikkelen van digitale vaardigheden, zoals omgaan met computers en internet kunnen geïnteresseerden in het Taalhuis terecht.
Openingstijden Taalhuisloket Bibliotheek Vlissingen: maandag en woensdag van 14.00–16.00 uur.
Openingstijden loket ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland: dinsdag en donderdag van 14.00–16.00 uur.

Vraag en aanbod op het gebied van taal en digitale vaardigheden komen in het Taalhuis bij elkaar. Omdat er in een Taalhuis door meerdere partijen wordt samengewerkt, wordt er een groter publiek bereikt. Zo ontstaat er een gevarieerd aanbod dat goed aansluit bij de wensen en behoeften van de doelgroep.

De gemeenten op Walcheren, de Bibliotheek Vlissingen, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Scalda hebben met ondersteuning van Stichting Lezen en Schrijven het initiatief genomen tot het Taalhuis Walcheren.