Computercursus: werken met DigiD

Gepubliceerd op: 27 februari 2017 10:29

In maart en april 2017 start er weer een Digisterkercursus waarbij deelnemers leren omgaan met de websites van de Belastingdienst, het UWV en de gemeente.

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het online aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen vinden dat nog wat moeilijk. Daarom biedt de Bibliotheek een speciale internetcursus aan. In 4 bijeenkomsten leer je met werken met de digitale overheid.

Wat leer je bij deze cursus?

Je vraagt een DigiD aan en leert hoe je die kunt gebruiken. Je leert verder handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW.De cursus is voor inwoners van Vlissingen die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Overweeg dan eerst de beginnerscursus Klik en Tik te doen.

Deelnemen

Deelname is gratis. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 6 personen. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten. Er is keuze uit 2 cursusdagen: maandag- of vrijdagochtend. Aanmelden via het online formulier.

Wanneer?

• Vrijdag 31 maart, 7, 21 en 28 april van 10.00 – 12.00 uur
  • Maandag 3, 10, 24 april en 1 mei 2017 van 10.00 – 12.00 uur

Informatie

Meer info is verkrijgbaar aan de DigiDeskbalie in Bibliotheek Vlissingen. Voor vragen zijn wij bereikbaar via cursus@vlissingen.nl of 0118 - 422100.